Злата Огневич – у фіналі Євробачення-2013

Українка Злата Огневич, яка виступила у першому півфіналі “Євробачення-2013” з піснею Gravity, пройшла до фіналу міжнародного пісенного конкурсу.

Іншими переможцями сьогоднішнього виступу на сцені “Мальме Арени” також стали Молдова, Литва, Ірландія, Естонія, Болгарія, Данія, Росія, Бельгія та Нідерланди, повідомляє УКРІНФОРМ.

Українська команда приготувала шоу в стилі фентезі. За сценарієм дія відбувається в лісі. На сцену Злату виніс справжній велетень – уродженець Вінницької області Ігор Вовковинський, який на даний момент проживає в США. Його зріст становить 2 м 34 см і він визнаний найвищим американцем.

Разом з Огневич на сцені були чотири бек-вокаліста, серед них – знаменитий Клівленд Уоткісс, якого британське видання The Telegraph назвало “легендою джазу”. Номер підготував український режисер Максим Литвинов, автор низки масштабних телевізійних шоу-проектів.

За оцінками букмекерів, представниця України входить до трійки лідерів конкурсу: очолює рейтинг співачка з Данії Емілі де Форест, Огневич – на другому місці, і замикає трійку фаворитів норвезька співачка Маргарет Бергер.

Нагадаємо, у другому півфіналі 16 травня візьмуть участь 17 інших конкурсантів – Латвія, Сан-Марино, Македонія, Азербайджан, Фінляндія, Мальта, Болгарія, Ісландія, Греція, Ізраїль, Вірменія, Угорщина, Норвегія, Албанія, Грузія, Швейцарія та Румунія.

У фінал “Євробачення-2013”, який відбудеться 18 травня, автоматично потрапляють учасники країн “Великої п’ятірки”: Великобританії, Італії, Іспанії, Німеччини та Франції, а також представник країни-господаря.

Спроба Злати Огневич поборотися за найвищу нагороду конкурсу – вже одинадцята для України. Найуспішнішим за всю історію участі нашої країни в “Євробаченні” був виступ Руслани з піснею “Дикі танці” у 2004 році – вона стала першою. Другі місця виборювали Вєрка Сердючка у 2007 р. та Ані Лорак у 2008 р. У 2011 році Міка Ньютон стала четвертою.

Джерело:Укрінформ