У чому різниця між MacBook Air та Pro 2022

На заході WWDC 2022 Apple презентувала MacBook Air на базі свіжого процесора М2. У межах цієї події було представлено і оновлений 13-дюймовий MacBook Pro, який також отримав цей потужний чіп. Який з цих двох ноутбуків вибрати? 

Забігаючи наперед, натякнемо: у порівнянні з попередніми версіями MacBook Air 2022 року, що є на сайті https://yabloki.ua/rus/mac/macbook-air/ у кількох варіаціях, привертає увагу оновленим дизайном. Рамки відтепер стали пласкішими й навіть подібними на оформлення 13-дюймового MacBook Pro M2.

Попри схожий дизайн, версія Air є достойним конкурентом 13-дюймовому MacBook Pro з чіпом M2. Новий Мак Еір став ще тоншим і легшим , а MacBook Pro отримав посилену батарею та вбудовану систему охолодження для підтримки оптимальної температури під час роботи з важкими додатками.

Колірні варіації теж варто згадати. Еір 2022 доступний у чотирьох кольорах: Midnight, Starlight, Space Grey і Silver. У той час як 13-дюймовий MacBook Pro M2 представлений лише у двох кольорах — Space Grey та Silver.

Новий MacBook Air оснащено портом для заряджання MagSafe, а також двома USB.

ЦП, ДП, ОЗУ та інші страшні абревіатури

Якщо ви шукаєте ноутбук, який здатний впоратися зі складними завданнями, MacBook Pro з 13-дюймовою діагоналлю з каталогу https://yabloki.ua/rus/mac/macbook-pro/ — відмінний вибір. 

Обидві версії лептопів постачаються з новим чіпом M2. Це покращення забезпечує приріст швидкості процесора на 18%, покращення графічної продуктивності на 35% і збільшення швидкодії Neural Engine на 40%.

Лептопи версії Air та Pro мають у базовій комплектації по 8 ГБ оперативної пам’яті. Усередині M2 MacBook Air працює 8-ядерний процесор і 8-ядерна графіка. MacBook Pro M2 має 8-ядерний процесор і більш потужну 10-ядерну графічну систему.

Важливо, що модель Pro має вентилятор під кришкою для ефективного охолодження. Це сприяє підтримці стабільної продуктивності значно довше, ніж зазвичай. 

Робоча швидкість системи обох пристроїв забезпечується оперативної пам’яттю стандарту LPDDR5. Представлені варіанти з обсягами ОЗП: 8, 16 і 24 Гб. Основна відмінність полягає в тому, що лінійка Pro оснащена пам’яттю з тактовою частотою 5200 МГц, тоді як серія Air має показник 6400 МГц.

Вбудоване сховище SSD дає змогу зберігати дані. Доступні варіанти на 256 або 512 Гб, а також 1 або 2 Тб.

Макбук Еір забезпечує автономну роботу протягом 18 годин без необхідності підзарядки. У комплекті надається адаптер USB Type-C потужністю 30 Вт або альтернативний варіант – подвійний адаптер USB Type-C з потужністю 35 Вт. Версія Про демонструє ще більш вражаючі показники, забезпечуючи до 20 години автономної роботи без підзарядки.

Які завдання можна виконувати з MacBook Pro

Pro – це професійна конфігурація комп’ютера, яка має вищу продуктивність і автономність у порівнянні з версією Air. Однак якщо вам потрібен ноутбук з дивовижною потужністю й продуктивністю, то MacBook Pro з діагоналлю 14 та 16 дюймів – це саме те, що ви шукали. Ці топові моделі забезпечують сучасні можливості виконання найскладніших завдань – від програмування до роботи з графікою.

У лінійці MacBook Air яблучна корпорація зробила акцент на компактності й продуктивності. Ці моделі відрізняються портативністю і легкістю у використанні. Вони є ідеальним вибором для тих, хто цінує мобільність і функціональність свого ноутбука.