Ювілейний трофей виноградівського «Севлюша»



24 серпня на хустському стадіоні «Карпати» відбувся фінальний поєдинок Кубка Закарпаття з футболу 2021 між виноградівським «Севлюшем» та рахівськими «Карпатами»

Шлях до фіналу «Севлюша» та «Карпат» був різним. Якщо виноградівський колектив протягом усього турніру демонстрував хорошу гру та стабільні результати, то рахів’яни епізодами провалювалися і були на волосинці від вильоту, однак у матчах-відповідях підопічні Андрія Панасюка додавали і надолужували втрачене. Вихід «Севлюша» до головного поєдинку турніру вважали закономірністю, а от прохід «Карпат» сприймали за сенсацію.

Фінальний двобій вийшов видовищним та результативним. Чисельна вболівальницька аудиторія, яка завітала на цей матч, стала свідками безкомпромісної боротьби та семи результативних атак. Як і належить таким поєдинкам, інтрига панувала протягом усіх 90 хв.

Вже в дебюті зустрічі «карпатівцям» удалося вийти вперед: Андрій Мерцин увірвався у штрафний майданчик виноградівців і точно пробив у дальній від себе кут воріт. На екваторі першого тайму номінальні господарі нівелювали перевагу господарів (Василь Куделко майстерно виконав штрафний удар і встановив на табло рахунок 1:1).

На 29-й хв. захисники «Севлюша» дали Юрію Лаб’яку прийняти м’яч у штрафному майданчику, розвернутися і завдати удару, з яким Василь Козар упоратися вже не зміг і рахівські вболівальники знову здійнялися на ноги. Та минуло всього вісім хвилин і команда Василя Варги вдруге відігралася: Михайло Чедрик заробив пенальті і за мить сам його ж і реалізував. За рахунку 2:2 команди відправилися на перерву.

На старті другого тайму активніше діяв «Севлюш», та забили знову «Карпати». На 60-й хв. Річард Шольц виграв боротьбу в декількох захисників суперника і пробив у стійку воріт, від якої м’яч влетів у сітку (2:3). Але й цього разу втримати переможний результат рахівській команді не вдалося.

На 62-й хв. Володимир Варваринець чудовим дальнім пострілом зробив рахунок 3:3, а за три хвилини до завершення основного часу зустрічі Михайло Чедрик точним ударом головою приніс виноградівцям вольову перемогу.

Саме автора дубля визнали кращим гравцем «Севлюша» у фінальному матчі. А кращим з-поміж футболістів «Карпат» був Іван Микуличинський.

Відзначимо, що цьогорічний тріумф у Кубку області став для виноградівського «Севлюша ювілейним, десятим.

Олег МИКИТА