Результати першого туру 1/16 фіналу Ліги Європи

Перший тур 1/16 фіналу Ліги Європи пройшов з помітною перевагою гостей. Зокрема, дебютант Ліги Європи УЄФА “Манчестер Юнайтед”, переможець першого розіграшу “Атлетико” і харківський “Металіст” добилися відчутної переваги на виїзді, записавши собі в актив переконливі перемоги, передає УНН.

Боротьба в плей-офф Ліги Європи розпочалася двома матчами у вівторок, при чому в обох верх взяли гості. Решта 14 перших ігор 1/16 фіналу відбулися в четвер, і знову господарі виглядали не кращим чином. На своєму полі вдалося перемогти всього трьом командам, і однією з них став московський “Локомотив”, з рахунком 2:1 здолав “Атлетик”. Перевагою рідних стін також змогли скористатися “Алкмаар” і “Ганновер”.

“Манчестер Юнайтед” гостював в Амстердамі і в своєму дебютному матчі в Лізі Європи зусиллями Ешлі Янга і Хав’єра Ернандеса забив “Аяксу” два м’ячі. Головний конкурент команди сера Алекса Фергюсона на внутрішній арені, “Манчестер Сіті”, також добився успіху на виїзді. Підопічні Роберто Манчіні гостювали в Порту, де, пропустивши першими, зуміли відігратися і вирвати перемогу. Вирішальний м’яч на рахунку Серхіо Агуеро, який вийшов на заміну.

Фалькао, який був головною зіркою минулого розіграшу в складі переміг в дублінському фіналі “Порту”, продовжує забивати в Лізі Європи вже за “Атлетико”. Колумбієць оформив дубль у зустрічі з “Лаціо” і допоміг мадридцям здолати свого суперника в Римі з рахунком 3:1.

Найбільша перемога в активі “Металіста”, який, відкривши рахунок на першій хвилині, в результаті забив в “Зальцбурзі” чотири м’ячі. “Спортинг”, яка була першою командою, що забезпечила собі путівку в плей-офф, двічі відігралася в матчі з “Легією” і повертається додому з результативною нічиєю – 2:2. “ПСВ” тим часом з рахунком 2:1 переграв в Туреччині “Трабзонспор”. Нарешті, “Валенсія” і “Твенте” порадували своїх уболівальників мінімальними гостьовими перемогами.

Результати матчів Ліги Європи

Локомотив М – Атлетік 2:1

Легія – Спортинг 2:2

Зальцбург – Металіст 0:4

Вікторія Пльзень – Шальке 04 1:1

Лаціо – Атлетіко 1:3

Аякс – Манчестер Юнайтед 0:2

АЗ – Андерлехт 1:0

Трабзонспор – ПСВ Ейндховен 1:2

Порту – Манчестер Сіті 1:2

Удінезе – ПАОК 0:0

Стяуа – Твенте 0:1

Ганновер – Брюгге 2:1

Вісла (Краків) – Стандард 1:1

Сток Сіті – Валенсія 0:1

Рубін – Олімпіакос 0:1

Брага – Бешикташ 0:2

Нагадаємо, матчі у відповідь призначені на 23 лютого (крім МанСіті – Порту, який відбудеться 22-го)

Джерело: УНН